No products in the cart.

Zomerse inspiratie

Zomerse inspiratie

Nu de dagen echt langer worden en de temperaturen stijgen, merk je misschien dat je zin hebt in andere handwerkprojecten. Ik heb dat in ieder geval wel. Hoe leuk ik het werken aan mijn Sassenach KAL ook vindt, het trekt me nu iets minder; zulke mooie kussens doen toch meer aan winteravonden op de bank denken. Gelukkig is er ook genoeg leuks om te haken of breien voor de zomer. In deze blog een paar suggesties.

Mijn tips 

Zelf ben ik de Anker’s Summer Shirt aan het breien van Petite Knit. Dit betaalde patroon is er in het Engels, Nederlands en nog wat andere talen. Het patroon is ook zeer geschikt voor beginners. Zelf brei ik het met een DK dikte garen wat een combinatie is van Tencel en katoen, maar je kunt het natuurlijk ook breien met een garen met een andere samenstelling. Scheepjes Bamboo Soft of Scheepjes Linen Soft zijn garens die lekker licht en luchtig zijn. Kijk wel even goed naar de steekverhouding, waarschijnlijk zul je bij Bamboo Soft met dubbele draad moeten breien. Vraag gerust in de winkel naar advies hierover en welk garen nog meer geschikt is. Op de rechter foto staat mijn exemplaar in kersenrood. De steken voor de mouwen zijn even op pauze gezet op een aparte draad en nu is het verder breien aan het lijf. De witte draad is een life line, mocht het bij het passen over een aantal centimeters toch niet lekker zitten dan kan ik makkelijk een deel uithalen.

 

 

Dit is de Indigo Shrug ontworpen door Tatsiana Kupryianchyk en staat in Yarn the Afterparty nr 27. Hij wordt gehaakt met één Scheepjes Whirl en één Whirlette. Dit is toch een geweldige accessoire voor als het op een zomerdag ‘s ochtends nog een beetje fris is of ‘s avonds weer wat afkoelt. De Whirlette is er in 44 kleuren en de Whirl in 54 kleuren, maar ook nog eens 15 kleuren in de Whirl Ombré, dus genoeg mogelijkheden om het helemaal naar je eigen smaak te maken.

 

 

 

Dit vest lijkt me ook heerlijk voor de lente en zomer, het is de Blossom Cardigan van Simy’s Studio en staat in Yarn the Afterparty nr114. Het wordt gebreid in Scheepjes Linen Soft en is hierdoor lekker luchtig. Het vest zal, door de linnenvezels in het garen, na elke wasbeurt nog zachter aanvoelen, klinkt toch super.

 

 

 

En mocht je toch voor de herfst en winter aan de slag willen, maar met het warme weer een klein project willen hebben, dan is sokken breien natuurlijk ook perfect. The Crazy Sock Lady organiseert voor de derde keer de Summer Sock Camp. Je hoeft nergens heen, maar als je mee doet maak je met elk gemaakt paar sokken kans op prijzen. Gebruik je een patroon van de Crazy Sock Lady dan maak je dubbel kans. Het “zomerkamp” loopt van 28 mei tot 31 augustus. Je doet mee door je sokken op Ravelry te plaatsen met de juiste vermeldingen. In deze video geeft ze uitleg over het Sock Summercamp en op Ravelry. Er zijn verschillende kampen (afhankelijk van de techniek die je gebruikt), waarin je contact kunt hebben met anderen die  mee doen aan het kamp. Misschien een goede stok achter de deur om het sokken breien niet te laten versloffen in de zomer of eens een uitdagender patroon aan te pakken.

 

Ik hoor graag met welk project jij dit voorjaar/ zomer aan de slag gaat, laat het me weten via jessica@fantasiefournituren.nl of op Instagram @jespup1976

Veel handwerkplezier weer,

Groetjes Jessica

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.