No products in the cart.

Resort shirt P2113 Poppy Editie 16 Tips & Tricks

Resort shirt P2113 Poppy Editie 16 Tips & Tricks

Poppy magazine nummer 16 staat boordevol leuke naai patronen, de meeste staan inmiddels op mijn “to sew”lijst en hebben al stoffen toegewezen gekregen. Nu nog genoeg tijd, helaas kom ik dat nog altijd te kort.

Ik besloot om te beginnen met een uitdaging , de Resort shirt. De gekozen stof is door Poppy in het magazine ook gebruikt en vind ik persoonlijk echt super stoer voor een 7 jarige.

Je hebt het volgende nodig om dit patroon te maken:

De beschrijving van de Poppy is goed, maar beknopt besproken en ook de afwerking had op sommige punten wat verbeeldingskracht nodig, daarom ga ik alle tips en tricks voor dit patroon even voor je op een rij zetten (dan blijven mijn foutjes jullie bespaard)

Om te beginnen heb ik alle naden doorgestikt naar 1 kant, het is geen vereiste maar ik vind het er netjes uit zien en meer “af”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je kunt zien heb ik eerst alle delen afgelockt met een lockmachine, dit hoeft uiteraard niet en is persoonlijke voorkeur. Ik vind het gewoon makkelijk om in 1x alles te doen zodat ik daarna op mijn gemakje achter de naaimachine kan en niets meer hoef af te werken.

De kraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het patroon goed doorgelezen te hebben toch een foutje gemaakt in dit stukje, zorg dat je aan de onderrand die je openlaat niet helemaal door naar beneden stikt maar de “naadwaarde”openlaat. Zoals je kunt zien op bovenstaande foto’s heb ik de puntjes eraf geknipt en daarna gekeerd, vervolgens kun je makkelijk met een puntig voorwerp de hoekjes naar buiten drukken.

En hier ging ik dus de mist in met het aanzetten van de kraag, normaliter zet je 1 laag van de onderrand vast aan het pand in plaats van twee (zie foto), zodat je aan het einde aan de binnenkant een nette afwerking hebt. Ik heb de onderrand in zijn geheel vast gestikt aan het shirt, hierdoor had mijn blouse ineens een onafgewerkte niet nette binnenzijde. Uiteindelijk heb ik dit opgelost door biastape te gebruiken om de naadwaarde heen om het netjes te laten ogen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knopen aanzetten

Voor het aanzetten van de knopen heb ik een handige youtube video voor jullie in elkaar gezet!

 

Eindresultaat

Ik ben overal toch tevreden met het uiteindelijke shirt, al vind ik hem een erg hoge beachvibe hebben en zal hem dus naar school bijvoorbeeld niet zo snel aantrekken (ook niet in een andere stof). Mijn zoontje vind hem zelf wel helemaal geweldig leuk en heeft hem nadat hij af is gelijk aangetrokken, hij blijft ook zijn kraag omhoog zetten (al is dat niet helemaal de bedoeling)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik hoop dat jullie dit een leuk blog vonden! Mochten er tijdens het maken nog vragen ontstaan, of heb je hulp nodig? mail dan naar ashley@fantasyfournituren.nl

 

 

 

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.