No products in the cart.

Project één, twee, drie en counting

Project één, twee, drie en counting

Vele collega handwerkers zullen het vast wel herkennen, al die prachtige projecten waarvan je denkt “oh die wil ook gaan maken”. Maar ja er staat al iets op de pen, er ligt nog een haakwerkje naast de stoel en het garen voor het volgende is al gekocht en ligt geduldig te wachten tot er aan begonnen wordt. Dan maar op de to do lijst, waar steeds meer prachtige zaken op komen te staan.

Ik heb mezelf voorgenomen om aan niet meer dan twee projecten te werken, een groot en een klein en er mag pas iets nieuws opgestart worden als één van de twee klaar is. Mijn grote klus is de Herringbone V Sweater die ik aan het breien ben met Scheepjes Bamboo Soft – 253, en mijn kleine klus was het hondje van Kristel Krukkert met Scheepjes Catona. Ja je leest het goed “was”, want tussendoor kwam ineens dat lieve all star slofje gehaakt in Chalista. Oei en met twee kleinkinderen van nog geen jaar moet deze natuurlijk gemaakt worden, te cute. Dus hondje aan de kant en aan de slag met de slofjes. De eerste was te klein, de tweede was te groot en voor ik het wist was ik al aan nummer drie en vier bezig. Het hondje lag in mijn handwerkmand om ooit een keer afgemaakt te worden. Daar ga ik dus met mijn twee projecten regel.

Regelmatig kom ik bij Helene om iets te kopen en gezellig te kletsen. Zo ook die ene keer dat ze mij de nieuwste bollen liet zien van Scheepjes, de Downtown en Metropolis. Ik was meteen wild van de laatste, de eerste vond ik wat minder met de abrupte kleurovergangen. In diezelfde tijd kwam ook de Mal op gang van Martin Up North met zijn Connected kussen. Oh jee weer zo’n project wat ik graag wil gaan maken, maar ik heb net twee nieuwe kussens gehaakt en dus heb ik ze niet nodig en ik heb al te veel onderhanden, dan maar weer op de to do list.

De eerst volgende keer dat ik bij Helene ben, zie ik het ineens voor me, de Connected maken met de Scheepjes Downtown – en Metropolis, dat moet mooi worden. Helaas vindt Helene het ook een goed idee en voor ik weet krijg ik twee bollen in mijn hand: “ga maar aan de slag” zegt ze. Help dat wordt dan project nummer vier, waar is mijn regel om niet meer dan twee projecten onder handen te hebben??

Ondanks dat mijn vingers jeuken om met de nieuwe bollen aan de slag te gaan, weet ik mij te beheersen en ga onmiddellijk aan het werk met de slofjes en daarna met het hondje. Binnen een paar dagen zijn beide af en begin ik watertandend aan dat prachtige kussen met dat heerlijke garen. En oh wat wordt het mooi in deze combinatie.

Liefs Helmiek

P.S. “Hoeveel projecten hebben jullie in de maak?”

helmiek@fantasyfournituren.nl

 

 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.