No products in the cart.

Pica Pau uitdaging

Pica Pau uitdaging

Ken je dat, heb je een boek met hele leuke amigurumi figuren, maar maak je er uiteindelijk maar 1 of 2 van? Zelf heb ik daar wel last van, ook al neem ik me nog zo voor om ze wel allemaal te maken, ik mis dan toch een stok achter de deur. Zonde toch, maar gelukkig heb je daarvoor uitdagingen via Instagram. Lees vooral verder als je wilt weten hoe het werkt.

Pica Pau

Ondertussen is er een deel 1 en een deel 2 van de Pica Pau boeken van Yan Schenkel en komt er waarschijnlijk nog een derde deel aan. Elk deel bestaat uit 20 kleurrijke amigurumidiertjes. Niet alleen het beertje en het hondje komen aan bod, maar ook dieren die je minder vaak terug ziet komen in een patronenboek zoals de kaaiman, de vleermuis of het vogelbekdier. Ze zijn stuk voor stuk super schattig. De patronen staan goed beschreven en zijn niet heel moeilijk om te maken, maar bieden door de kleding van de beestjes en eventuele accessoires volop kansen om te improviseren en zo helemaal naar je smaak te maken. Er worden verschillende technieken gebruikt om met kleuren te werken, dus een mooie manier om dit te oefenen, zonder dat het gelijk een heel groot project is. Aan het begin van het boek worden alle technieken uitgelegd.

 

#Ikpicapaujijpicapaut

Het idee is ontstaan door Lydia Krijger van @kikkerleeuw en zij organiseert het elke maand. Het concept is heel simpel. Aan het eind van de maand kiest Lydia uit elk boek een diertje voor de komende maand. Degene die mee willen doen melden zich bij haar aan en geven aan met welk diertje. Je moet zelf wel één of beide boeken hebben. Iedereen gaat dan aan de slag met het patroon en zorgt dat het beestje op het einde van de maand klaar is. Op de laatste zondag van de maand vanaf 13 uur post iedereen het resultaat op Instagram; voor die tijd is het niet de bedoeling dat je al het resultaat post op Instagram. Tijdens de maand zit je met een aantal mensen die hetzelfde maken in een chatgroep op Instagram, niet alleen heel gezellig, maar ook handig als je vragen hebt. Er wordt elke maand van alle deelnemers per groepje een collage gemaakt door @marga_creations. Wees niet bang, zit het even niet mee en lukt het toch niet om hem op tijd af te maken dan is dat geen probleem en je hoeft ook niet elke maand mee te doen, maar het geeft wel een lekkere stok achter de deur.

Sinds september doe ik elke maand mee met de uitdaging met als resultaat dat er al 6 diertjes uit het eerste boek gemaakt zijn en de zevende op mijn naalden staat. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai aan het ontwerp geeft. Het inspireert ook om ook eens iets nieuws te proberen. Zo heb ik de panda in dikker garen gemaakt, maar weet ik dat er ook mensen bezig zijn met juist dunner garen, zodat je een kleiner beestje krijgt. Misschien ook eens uitproberen?

Welke dieren deze maand aan de beurt zijn? Ja, dat ga ik natuurlijk nog niet verklappen, maar ze worden vast weer heel leuk. Houdt #ikpicapaujijpicapaut in de gaten en stuur eventueel een dm naar @kikkerleeuw voor meer informatie of om je op te geven.

Er zullen vast meer van zulke leuke uitdagingen zijn. Weet je er een, laat het me dan weten en deel gerust je creatie met me via jessica@fantasyfournituren.nl of op Instagram @jespup1976.

Veel handwerkplezier weer,

Groetjes Jessica

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.