No products in the cart.

Op reis op de bank

Op reis op de bank

Nu reizen naar het buitenland nog steeds niet zonder haken en ogen gaat, is het heerlijk om tijdens het haken toch een beetje mee op reis te worden genomen. In het boek Journey van de guy with the hook Mark Rooseboom zijn alle patronen geïnspireerd op een bestemming waar hij is geweest. Bij elk patroon staat een klein verhaaltje over de bestemming en hoe die tot inspiratie heeft gediend, dat maakt het ook een leuk boek om zo maar even door te kijken en te lezen.

De Portugese Tegels

Het boek staat vol schitterende patronen, maar zodra ik het boek doorbladerde wist ik al dat ik het kussen met de Portugese tegels als verjaardagscadeau voor mijn moeder wilde haken. De tegels worden gehaakt met de mozaïek techniek, hierbij haak je vasten in de achterste lus en op sommige plaatsen een stokje in de voorste lus van een lager gelegen toer. Het is niet moeilijk en haakt heerlijk weg (wel een beetje blijven opletten waar de stokjes moeten komen), maar geeft wel een heel mooi resultaat. Naast dat het patroon is uitgeschreven staat er ook een duidelijke tekening van het patroon in het boek. Voor het kussen van circa 40 bij 40 centimeter haak je 8 tegels, maar je zou natuurlijk ook een groter kussen kunnen maken of een heel ander project.

Ik heb bij het maken van het kussen de kleuren uit het boek gebruikt. Naast de hoofdkleur blauw worden er nog 4 kleuren gebruikt, van spierwit naar licht beige, hierdoor ontstaat er een soort diepte in de tegeltjes. In het patroon staat dat je van de hoofdkleur 4 bollen nodig hebt, maar ik had aan 2,5 bol voldoende.

Natuurlijk kun je dit kussen ook in andere kleuren combinaties maken. Er zijn van Scheepjes Catona 109 verschillende kleuren, dus genoeg mogelijkheden. Er is een kleurenstalenset te koop met daarbij magneetborden en klemmetjes zodat je makkelijk je moodboard kunt maken. In de winkel kun je aan de handwerktafel hier ook mee aan de slag, maar ik heb alvast wat combinaties op een rijtje gezet:

In zalm roze tinten:

255 shell, 263 petal peach, 414 vintage peach, 524 apricot

Gecombineerd met hoofdkleur:

527 midnight (blauw) of 393 charcoal (grijs)

 

 

In geel tinten:

101 candle light, 403 lemonade, 522 primrose, 208 yellow gold

Gecombineerd met hoofdkleur:

527 midnight (blauw) of 393 charcoal (grijs) of 525 fir (groen) of 162 black coffee (bruin)

 

 

In blauw tinten:

509 baby blue, 173 bluebell, 247 bluebird, 261 capri blue

Gecombineerd met hoofdkleur:

281 tangerine (oranje) of 114 shocking pink (roze)

 

 

In roze tinten:

238 powder pink, 246 icy pink, 518 marshmallow, 413 cherry

Gecombineerd met hoofdkleur:

527 midnight (blauw) of 393 charcoal (grijs)

 

 

In turkoois tinten:

385 chrystalline, 253 tropic, 400 petrol blue, 401 dark teal

Gecombineerd met:

517 ruby (bordeaux rood) of 388 rust (steenrood) of 393 charcoal (grijs) of 110 jet black (zwart)

 

 

Van de laatste combinatie heb ik even een tegeltje gehaakt met bolletjes uit mijn voorraad. Omdat ik geen 401 dark teal had ben ik begonnen met 105 bridal white. Helaas had ik ook niet het mooie bordeaux rood 517 Ruby van Scheepjes Catona, maar een iets minder mooie kleur bordeaux rood van een ander merk. Ondanks dat krijg je toch een beetje beeld van wat andere kleuren kunnen doen en bedenk ook dat met meer tegeltjes aan elkaar het wauw effect nog groter is

Ik ben benieuwd of je met dit project aan de slag gaat en zo ja met welke kleurcombinatie. Deel gerust je creatie met me via jessica@fantasyfourniture.nl of op Instagram @jespup1976.

Veel handwerkplezier weer,

Groetjes Jessica

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.