No products in the cart.

Kleine visjes maken

Kleine visjes maken

En tijdje terug mocht ik voor een klant een stelletje sleutelhangers maken met scheepjes catona.

Nadat ik deze had gemaakt bedachten Helené en ik dat een visje met Adriafil’s ricamo 8 nr 42 schaded yellow ook wel erg leuk zou zijn.

Zoals hier boven goed te zien is zit er een flink grote verschil in tussen de grote (deze is van scheepjes catona) en de kleine (deze is van de adriafil ricamo 8 gemaakt).

(Klik op de plaatje en je komt bij de webshop uit).

De catona heeft als richtlijn haaknaald 2.5 tot 3.5 ik haak deze met naald 2 aangezien ik zeer los haak. Op een bolletje catona zit ca 62,5 meter dit is een 25 grams bolletje. En is verkrijgbaar in 109 kleuren. Het heeft een mooie glans op het garen. Ikzelf vind het heerlijk garen voor allerlei soorten knuffeltjes, poppetjes of sleutelhangers en heb er ook al veel mee gemaakt.

Adriafil ricamo 8  heeft als richtlijn haaknaald 1.75 tot 2.25 ik haak deze op 1.25 aangezien ik dus los haak. Op een bolletje ricamo 8 zit ca 150 meter dit is een 20 grams bolletje. Ricamo 8 is verkrijgbaar in 49 verschillende kleuren met 11 gemêleerde kleuren. Daarvan heb ik nr 42 schaded yellow gebruikt. Het garen is een Egyptisch katoen en voelt erg zacht aan. Het gemêleerde loopt mooi door in niet al te lange stukken. Daardoor is het ook ideaal voor borduren. Dit verraste mij enigsinds want ik had een lang verloop verwacht.

Ik vind altijd leuk om een groter patroon met een heel ander soort garen te maken en te zien hoe veel dat verschilt. Ook ben ik er zo een die een klein patroon dus vergroot zoals ik met osje heb gedaan.

Doen jullie dat ook wel eens?

Tags: , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.