No products in the cart.

Keuzestress

Keuzestress

In mijn vorige blog had ik het al over de vele leuke projecten die je tegenkomt en waarvan je denkt “die wil ik nog maken”. Eén van de projecten die ik heel lang op mijn lijstje had staan was de Read Between The Lines shawl van Tammy Canavan-Soldaat. Yarn the after party: Read between the lines shawl nr.19 Deze vond ik echt prachtig maar het was een breipatroon en dat had ik al in geen jaren meer gedaan. Tot mijn vreugde kwam ik erachter dat er ook een haakpatroon van was. Yarn the after party: Crochet between the lines shawl nr.18 Met deze wetenschap besloot ik om definitief voor deze sjaal te gaan.

Maar welke Whirl’s moest ik kiezen, welk kleurenverloop zou mooi op elkaar aansluiten of juist een goed contrast opleveren. Echt, geloof het of niet, ik ben weken bezig geweest met het uitzoeken van de juiste kleurcombinatie, van alles is voorbij gekomen, ik kon niet kiezen……

Een luxe probleem natuurlijk want eigenlijk is iedere combinatie geweldig. Uiteindelijk heb ik gekozen voor  Whirl -758 Lavenderlicious en  Whirl – 784 Watermelon Hell Raiser  Wat een opluchting, de bollen gekocht ik kon niet meer terug. Ik begon mij te verdiepen in het patroon en las allerlei commentaren, adviezen en meningen over zowel het haak- als breipatroon. Oh jee wat moet ik doen, haken gaat sneller en ligt me beter. Breien maakt de sjaal zoveel soepeler maar heb ik al lang niet gedaan, ik kon niet kiezen……..

Uiteindelijk heb ik van allebei een proeflapje gemaakt en mijn man laten kiezen wat hij het mooiste vond in de hoop dat hij voor het haaklapje zou gaan. Jullie raden het al, hij koos voor het breilapje, tja moet ik ook maar niet vragen wat hij vindt. Diep in mijn hart was ik het wel met hem eens maar ik zag heel erg tegen het breien op, dat was zo lang geleden. Vol goede moed ging ik aan de slag en meteen kwam ik het volgende dilemma tegen, waar begin ik. Bij de Whirl heb je de keuze (ja daar gaan we weer) tussen aan de binnenkant of buitenkant beginnen. En bij twee Whirls heb je dus vier mogelijkheden, ik kon niet kiezen……..

Knoop doorgehakt en allebei aan de buitenkant begonnen. Al snel krijg ik spijt, ik vind deze combi niet mooi uitkomen. Toch ga ik eigenwijs door totdat ik merk dat ik een fout in het patroon heb gemaakt. Weer ga ik stug door tot het moment dat ik zie dat het echt niet mooi en goed is. Wat moet ik doen er zit al zoveel tijd in, doorgaan of uithalen, ik kon niet kiezen……..

Maar ik ben niet blij dus haal ik uiteindelijk alles rigoureus uit en begin overnieuw. En dan komt alles goed, deze combi is het helemaal en het patroon klopt en ik zie hoe prachtig het wordt. Ondanks alle keuzestress weet ik dat ik steeds de goede keuze heb gemaakt want oh wat is de sjaal mooi geworden. Zo mooi dat ik twijfel of ik deze nog een keer met de Whirligig zal maken voor de winter. Maar welke kleurencombinatie zou dan mooi zijn Scheepjes Whirligig – 209 Plum to Red Scheepjes Whirligig – 211 Plum to Pink  en moet ik dan van binnen of buiten beginnen…..

Keuzestress.

Liefs Helmiek

P.S. Met welk project hebben jullie last gehad van keuzestress? Laat het mij weten via helmiek@fantasyfournituren.nl

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.