No products in the cart.

Hieperdepiep, tijd voor leuke gifts ….

Hieperdepiep, tijd voor leuke gifts ….

 

Mijn verjaardag is helaas weer voorbij. Een van de voordelen van Corona is dan wel weer dat ik in plaats van 1 dag, 3 dagen feest heb gevierd. Met taart en cadeautjes; volop cadeautjes want ik ben echt super verwend!

Veel cadeautjes waren natuurlijk geen complete verrassing, omdat ik een groot fan van verlanglijstjes ben. Het is wel leuk om te zien wat iemand dan kiest uit het lijstje dat ik aan die persoon heb doorgegeven. Waar de een gewoon hetgeen kiest wat bovenaan staat, koopt de ander iets wat ze zelf het meest aantrekkelijk vinden en weer een ander bedenkt juist hetgeen ik van het lijstje het liefst zou willen hebben.

Verrassing

Toch waren er ook cadeaus die ik niet aan heb zien komen. Iemand had als verrassing een paar hele mooie zelfgebreide sokken gestuurd. Echt superleuk! Het zelf sokken breien is flink gestegen op mijn lijstje met dingen die ik graag wil leren. En een vriendin die zelf niet handwerkt, had via een winkel een haakpakket bij mij laten bezorgen waarmee ik met de tapestry techniek een tas kan maken. Echt een schot in de roos. Ik had mezelf al voorgenomen om dit jaar ( het begrip jaar moet je ruim nemen) verschillende haaktechnieken te gaan ontdekken om kleuren in te haken. Een van de cadeaus op mijn verlanglijstje en die ik ook heb gekregen, was het boek: Wayuu Mochilas Haken van Rianne de Graaf (Forte Creatief). Een boek vol vrolijk gekleurde tassen. Nu kan ik mooi beide technieken uitproberen, vergelijken en kijken of ik een van beiden leuker vind.

Mocht jezelf aan de slag willen met de tapestry techniek, dan zou je ook eens kunnen kijken naar de Rozeta call 2019 van Scheepjes.

Er is ook een deel 2 van Wayuu Mochillas Haken van Rianne de Graaf (2)

 

Cadeautips

Ik zal jullie niet vermoeien met een lijst van alles wat ik heb gekregen, maar wil wel een aantal dingen met jullie delen, omdat het misschien ook iets is voor op jullie verlanglijstje.

Haak je restjes op van Studio Hip+Stip, Annemarie Huijser (Kosmos uitgevers). Dit boek sprak me aan omdat het lekker kleurrijk is en er hier in huis meer dan genoeg restjes garen liggen te wachten. Er staan zowel grotere als kleinere projecten in.

 

 

 

 

Een boek waar ik echt verliefd op werd toen ik op het internet plaatjes ervan tegenkwam: Het minivolkje van Olka Novytska, Aradiyatoys (Pelckmans Forte Creatief). Het ziet er allemaal zo schattig uit. Mijn dochter van 12 wil ze heel graag allemaal hebben.

 

 

 

Ik gebruikte altijd matten voor onder het opzetzwembad en kopspelden om mijn haakwerk te blokken, maar nu heb ik van KnitPro blockers en matten gekregen. Deze werken wel een stuk fijner.

 

 

 

 

En nog een tip voor diegenen die naast handwerken ook houden van een gezelschapsspel: Azul Zomerpaviljoen van Next Move. Een leuk tactisch spel met mooie gekleurde speelstenen die je in sterren op het bord moet plaatsen.

Nu alleen nog de vraag, waar zal ik als eerste aan beginnen? Misschien eerst maar eens wat andere haakprojecten afronden?

 

Groetjes Jessica

 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.