No products in the cart.

Haken á la Bloemen

Haken á la Bloemen

Het nieuwe boek van Karin Bloemen is uit. Dit was haast niet te missen, als zelfs niet handwerkers weten dat er een haakboek van Karin Bloemen uit is, dan is er volop aandacht aan besteed in diverse media. Maar hoe is het boek nu?

Mocht je Karin Bloemen niet kennen, ze is een cabartière, zangeres en actrice. Op het podium straalt ze in schitterende jurken en kostuums in veelal opvallende kleuren.

Het eerste wat opvalt aan het boek, naast de felrode kleur, is dat het boek een harde kaft heeft. Dit geeft het boek een luxe uitstraling. Het boek is met veel flair en een scheutje humor geschreven. Van de foto’s in het boek spat het plezier af. In het boek staan diverse projecten, allemaal geïnspireerd op de granny square. Een granny square bestaat uit groepjes stokjes met daartussen een aantal lossen en haakt echt heerlijk weg. Er staan naast kleding ook patronen in voor leuke tassen, dekens en zelfs een vloerkleed.

De patronen en technieken zijn duidelijk beschreven. De patronen zijn bijna allemaal erg kleurrijk, maar het leuke is dat je makkelijk je eigen draai er aan kan geven door minder kleuren of andere kleuren te gebruiken. Daar worden ook tips voor gegeven in het boek. Er worden verschillende merken en types garen in het boek gebruikt. Er staat zelfs een project in met handgevormde merino wol, dus voor ieder wat wils.

Al met al een mooi boek dat zowel voor de beginnende als de gevorderde haakster genoeg projecten en inspiratie bevat.

 

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.