No products in the cart.

Haak- en Brei- Extravaganza 2022

Haak- en Brei- Extravaganza 2022

Het laatste weekend van maart en het eerste weekend van april organiseerden Dennis (Dendennis) en Wim (Mr. Knitbear) de tweede editie van de Haak- en Brei- Extravaganza in samenwerking met Wizard Events. Het weekend werd gehouden in de Molen in Breda en de overnachtingen waren in het Novotel in Breda. Zelf was ik het tweede weekend van de partij. Omdat ik in Breda woon heb ik wel besloten om ’s nachts thuis te slapen. In deze blog wil ik een korte terugblik geven op een geweldig weekend.

Het weekend begon aan het eind van de vrijdagmiddag en stond in het teken van elkaar leren kennen. Bij een lekkere maaltijd en een drankje was er volop tijd om met elkaar te kletsen en eventueel te handwerken. Na het eten kregen we eerst een goodiebag met heel veel mooie en nuttige spulletjes, zoals unieke sokkenblokkers en een klein tasje voor je steekmarkeerders van HobbyBags.nl. Daarna ging het kennismaken echt van start met de yarnswap. Een ludiek “spel” om elkaar te leren kennen en een beetje rivaliteit uit te lokken, door de optie om je uitgepakte pakje te ruilen met iets wat een ander al had uitgepakt. Sommige pakjes verwisselden meerdere keren van eigenaar.

 

Op zaterdag en zondag waren er verschillende workshops. Wim en Dennis waren daarbij zeer flexibel, wat zorgde voor een hele fijne sfeer en het was ook prima als je aan je eigen projecten wilde werken. Bij Dennis konden we dit weekend terecht voor onder andere een workshop amigurumi haken en mozaïek haken. Wim nam het brei gedeelte voor zijn rekening met workshops in sokkenbreien en dubbelbreien.

In de goodiebag zat ook een spintol, die speciaal voor deze weekenden was gemaakt door Bregje Verhoef van Studio Spintol, samen met twee strengen lontwol van Fairytailfibers.com. Op zaterdag en zondag verzorgde Bregje workshops spinnen met een spintol. Hierbij kon je niet alleen je eigen drop spindel leren kennen, maar ook kennismaken met een Turkse spintol.

Met de dubbele Tunische haaknaald die in de goodiebag zat leerde zondagochtend Mirte van Amersfoort van Handwerk & Hobbyles.nl ons hoe je een dubbelzijdig Tunische gehaakte muts kunt maken.

In de goodiebag zaten ook twee schitterende strengen handgeverfde sokkengaren. Disco van Made By Lisetje en Winnie’s Regenboog van Winnie’s Wol. Op zondagmiddag had Lisette Smoor een winkeltje opgezet met nog meer mooie strengen wol van haar en ook van Winnie’s Wol.

 

 

Naast al het lekkere handwerken, heerlijke eten en goed gezelschap was er nog een hoogtepunt in het weekend; de karaoke op zaterdagavond. Wim kan echt goed zingen, maar ook Dennis zingt heerlijk mee. Waar de meesten nog schuchter begonnen met een beetje meezingen tijdens het handwerken, was het later op de avond een gezellig mee-zingfestijn. Wees niet bang als je niet van zingen houdt, meezingen was niet verplicht. En natuurlijk was ook iedereen vrij om naar het hotel te gaan als die daaraan toe was.

Ik heb echt genoten van het weekend! Ik heb leuke mensen leren kennen, nieuwe technieken ontdekt en volop inspiratie opgedaan en kijk al uit naar een volgende editie van de Haak- en Brei- Extravaganza. Gelukkig zijn er in de tussentijd nog volop andere leuke bijeenkomsten! Op 25 september organiseert Fantasy Fournituren weer een Handwerk High Tea en staan er nog verschillende workshops en andere bijeenkomsten in de planning. Wil je hier niks van missen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg Fantasy Fournituren op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte.

Wie weet komen we elkaar ergens tegen en deel gerust je creaties met me via jessica@fantasyfournituren.nl of op Instagram @jespup1976.

Veel handwerkplezier weer,

Groetjes Jessica

 

Tags: , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.