No products in the cart.

H und H wir sind wieder da!

H und H wir sind wieder da!

H und h ?? Handarbeit und Hobby de vakbeurs voor wol, fournituren en stoffen. Deze vakbeurs wordt jaarlijks gehouden in Keulen normaal is hij mega groot en bijna niet in een dag te doen. helaas door covid was hij nu veel kleiner (ongeveer 1/3 van normaal) maar we mogen niet klagen want de afgelopen 2 jaar was er geen beurs (vorig jaar digitaal) dus is het fijn om terug te zijn. H&H is een vakbeurs dus alleen toegankelijk voor mensen die een winkel hebben of ontwerpen in mode en andere handwerk technieken. Helaas moesten we het dit jaar doen met een kleinere versie merken als Scheepjes, Durable, Rico Design en Lang Yarns waren helaas niet aanwezig (deze zijn er normaal wel) maar nu gaf het ons eens extra de kans om eens bij andere merken te kijken. Uiteraard kan ik jullie niet alles laten zien wat we gespot hebben we willen ook nog wat dingen als verassing houden ;).

 

Megan Blue

Stoffen

Als het gaat om  textiel was bijna iedereen wel aanwezig althans de merken waar waar veel mee werken. Wat ons opviel was prints prints prints lekker knallende drukke stoffen. Persoonlijke zou ik deze graag meer in het straatbeeld zien. Megan Blue is met een super grote collectie stoere (jongens) stoffen gekomen maar ook deze weer met een leuke print.

De trendkleuren van dit jaar zijn meer baby blauw en baby roze. Hot pink, rood, zonnebloem geel, petrol, die paars, blauw, midden bruin. Met als basis kleuren: wit, grijs, crème, mosgroen. In een apart blog ga ik hier later nog verder op in.

Ondanks dat we ook voor 2023 al was meer donkere kleuren zien verwachten we wel dat het een combinatie zal zijn met rebelse stoere prints.

 

Borduren

Borduren

Als het gaat borduren  zagen we de klassiekers als Pako en  Vervaco. Maar bij zowel daar als bij minder bekende merken zagen we dat freevorm upcoming is ten opzichte van het klassieke kruissteek. Het is ook wel een begrijpelijke trend na twee jaar van lockdowns waar ook veel mensne ene nieuwe hobby zijn begonnen zijn mensne op zoek naar wat anders dan alleen kruissteekjes. Om eerlijk te zijn heb ik spijt dat ik niet zo’n leuk pakketje visjes heb gekocht voor mijn zoon zijn piraten kamer dat had wel een leuke probeer set geweest. Want ook bij deze stijl heb je complete setjes waarbij je wat voor aan de muur maakt of een leuk accessoire

 

Wol

King cole & Lotus Yarn

Wat ik al schreef kwa wol waren er veel bekende merken er niet. Maar ook enkele opvallende waren er wel zoals Paptaya en King Cole. Maar er was zelfs een wolmerk uit Oekraïne. Maar wat viel ons op? Ten eerste duurzaamheid Scheepjes lanceerde een dag voor de beurs Terrazzo gemaakt van gercyclede wol en viscose deze moeten wij dus nog even gaan testen en staat vanaf uiterlijk 29 maart op onze webshop. Duurzaamheid zie je bij steeds meer merken kwa materiaal keuze maar ook kwa productie. We zagen ook meer hanks i.p.v. bollen of cakes deze moet je zelf nog even met een wolwinder tot een cake draaien.

Ander punt is hoe moet ik het schrijven zeg maar ” blanco garen” hanks die je zelf nog kan verven. Steeds meer mensen verven zelf hun garen dit kan op diverse manieren zoals met ui of voedselkleurstof. Met deze techniek kan je zelf je unieke kleuren combinaties maken en prachtige verloop.

Lotus Yarns is een van de garens die we eerder gespot hadden op de vakbeurs in Nederland prachtige luxe kwaliteit garens. Er stond ene mandje met wat bollen die we zo konden kopen dus perfect om eens wat mee te nemen. Mijn oog viel op een fushia en aqua kleurige bol (helaas uitlopende kleuren) Mongolische Cashmier. Ik moet wel zeggen het is kostbaar maar breid geweldig.

 

Tja en jullie zien King Cole…… zal ik hier al wat over schrijven of niet. King Cole is een merk uit Engeland wat het ook goed doet in Amerika. Ze hebben heel veel acryl soorten en zitten leuk in de prijs. Maar vooral de kleuren zijn super leuk ze hebben zelfs halloween en kerst garens. Misschien krijgt deze nog wel een staartje.

 

Ondanks dat de beurs in verhouding klein was hebben we heel veel gezien en gespot. Dat wordt voor ons nog alles goed op een rijtje zetten voor een extra knallend najaars collectie.

 

Algemene foto impressie

Tot slot nog wat foto’s van dingen die ons opvielen.  Geef toe die panelen van Stenzo blijven leuk. Helaas lukte het ons niet om die mega Muud tas mee te nemen.

Muud

Stenzo

Stenzo

Stenzo

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.