No products in the cart.

Gelukkig een hobby!

Gelukkig een hobby!

Als je een of meerdere hobby’s hebt, heb je zoveel geluk. Niet alleen dat je altijd wel iets leuks te doen hebt, maar je kunt ook altijd wel iets verzinnen voor op je verlanglijstje. Denk aan een nieuw boek vol inspiratie, een handige tool of mooi garen of mooie stof die je nog niet hebt.

 

Nut van een verlanglijstje

Hoe geweldig is het als je partner, kind, vrienden en familie precies weten wat je heel graag wilt hebben, maar meestal is dat niet zo. Ik heb al vaker een gesprek gehad met vriendinnen, die stiekem toch een beetje teleurgesteld waren in hun cadeau, omdat hun partner de stille hints niet had opgepikt en iets anders had gekocht.

Met hobby’s wordt het nog een stukje lastiger, omdat voor iemand die de hobby niet heeft er geen verschil zit tussen bijvoorbeeld de ene haaknaald en de andere, maar jij merkt wel het verschil tijdens het haken. Dat is dus het nut van het verlanglijstje.

En wil je toch verrast worden op je verjaardag dan vraag je niet een ding, maar een aantal dingen, waardoor de gever zelf ook nog wat keuze heeft.

Natuurlijk is dit systeem niet waterdicht, sommige mensen blijven toch iets geven wat ze zelf leuk vinden om te geven. En er kan altijd iets misgaan in de communicatie. Ooit heb ik aan mijn man een set haaknaalden gevraagd met een lichtje erin. Het lichtje erin was mijn man niet opgevallen, dus ik kreeg een set gewone haaknaalden. Weliswaar in een mooi etui, maar niet helemaal wat ik voor ogen had.

 

Weer bijna een jaartje ouder

Binnenkort ben ik jarig en ook dit jaar had ik weer genoeg wensen voor op mijn lijstje. Vrienden moeten altijd lachen, omdat ik na hun vraag wat ik wil hebben voor mijn verjaardag, binnen 5 minuten een complete lijst heb met wensen. Heel het jaar door, als ik iets leuks tegenkom, zoek ik het op bij een webshop en zet het in mijn favorieten of wensenlijstje of maak ik een notitie in mijn telefoon.

Mijn verlanglijstjes zijn elk jaar totaal verschillend. Dit omdat ik heel veel dingen leuk vind om te doen en er altijd wel een hobby is waar ik op dat moment helemaal in op ga.

Vier jaar geleden was ik helemaal verslaafd aan quilten, dus verschillende boeken en spullen daarvoor gevraagd.

Het jaar daarna had ik vlak voor mijn verjaardag een Rigid Heddle Loom (een hevelriet weefgetouw) gekocht. Mijn verjaardag was een uitgelezen kans om allerlei garen, boeken en andere toebehoren te vragen. Je krijgt er ook leuke gesprekken op je feestje mee. De gever is toch ook wel benieuwd wat het nut is van het hevelriet dat hij net cadeau heeft gegeven.

Vorig jaar was ik heel veel bezig met tekenen, dus je kunt wel raden wat er toen op mijn lijstje stond. Dit jaar kan ik niet stoppen met haken, dus er staan veel mooie haakboeken op mijn verlanglijstje.

Dat ik elk jaar weer een andere hobby heb waar ik spullen voor vraag, wil niet zeggen dat ik de andere hobby’s niet meer doe, alleen nu misschien iets minder.

Ik ben heel benieuwd wat ik ga krijgen …. Wordt vervolgd

Groetjes gehaakt taartjeJessica

Tags: , ,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.