No products in the cart.

de liefde voor mijn gehaakte knuffels

de liefde voor mijn gehaakte knuffels

Ik ben dol op de patronen van My Krissie Dolls. Zij weet als geen ander haakpatronen van verschillende dieren een lieftallig uiterlijk te geven. Het boek “mijn hondjes van sokken wol”  was het eerste boek dat ik van haar kocht. En zowaar kreeg ik meteen een eerste opdracht en wel van mijn man. Hij moest en zou de black en tan teckel hebben. Uiteraard heb ik deze meteen voor hem gemaakt en met veel plezier kreeg deze teckel genaamd Beverly, een ereplaats in de auto op de achterbank. Dit was ongeveer twee jaar geleden, inmiddels is Beverly gedegradeerd naar de kofferbak, wat een liefde.

Vol enthousiasme maakte ik daarna de bruine teckel, de boxer, de herder pup, etc. Al deze hondjes kregen een ereplaats in huis en worden liefdevol verzorgd door de kleindochters. Alhoewel … soms worden ze wel enigszins gewurgd doordat de dames de hondjes aan hun riempjes door de lucht zwiepen. Ach ja liefde is hard.

Je kunt haar patronen ook online bestellen en zo heb ik van haar de pandabeer gekocht. Toen mijn oudste zoon in verwachting was van zijn eerste kindje heb ik voor hem een panda gehaakt. Zijn lievelingsknuffel was namelijk een pandabeer en deze heeft hij helemaal stuk geknuffeld. Hij was er heel blij mee, hij wel,  mijn kleindochter heeft nog niet dezelfde voorliefde voor de panda ontwikkeld en dus staat panda geduldig op een schap te wachten tot die liefde er wel is.

Omdat ik de panda zo vreselijk leuk vond heb ik deze nog een keer gemaakt met scheepjes colour crafter Colour Crafter- 1002 Ede en een rode variant met de catona Catona katoen 25 gram Scarlet – 192. Deze liggen in het logeerbed te wachten tot ze opgehaald worden door onze kleindochter. Zij vindt het geweldig om de sjaal van de beren steeds maar weer af te doen en weer opnieuw om te doen, beetje strak om het nekje maar dat mag de pret niet drukken.

Liefde mag je best een beetje voelen.

De knuffels Apple Jack en Twilight Sparkle zijn gebaseerd op een ander ontwerp van haar namelijk paardje Piem. Met wat fantasie heb ik dit patroon aangepast omdat de oudste kleindochters dol zijn op deze serie. Vooral Apple Jack werd met veel enthousiasme ontvangen en ligt regelmatig in bed bij de jongste. Haar liefde voor dit gele paardje is onstuimig te noemen, voortslepend aan een been, gooiend door de lucht, geknuffeld tot de vulling er bijna uitpopt. De innige liefde van een klein meisje voor haar knuffel. Onvoorwaardelijke liefde, hoeveel mooier kun je het krijgen.

En dus blijf ik knuffels haken voor al mijn dierbaren, want wat is er mooier dan de liefde die je krijgt als een knuffel wordt ontvangen.

Liefs Helmiek

 

Tags: , , , ,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.