No products in the cart.

Breien zorgt voor goud op de Olympische spelen

Breien zorgt voor goud op de Olympische spelen

Breien en haken kwam onlangs in het nieuws doordat schoonspringer Tom Daley tijdens de olympische spelen breiend werd gespot op de tribunes. Hij doet dit om de wachttijd ontspannen door te brengen, hij zegt zelfs dat dit zijn geheime wapen is. Tja als je een gouden medaille wint zou dat zomaar kunnen. Hij heeft zelfs een Instagram account waar hij zijn werken showt, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. #madewithlovetomdaley

Nu hoef ik geen topsport te bedrijven, maar als ondernemer en psycholoog heb ik ook wel eens behoefte om mijn hoofd leeg te maken zodat ik daarna zaken weer helder kan benaderen. En zo ben ik dus een aantal jaren geleden aan het haken geslagen. Begonnen met een simpel vest om mij daarna aan de sjaals te wagen volgens een uitdagend patroon, met prachtige kleurverloop garen. Whirl – 766 Mid Morning Mocha’roo Whirl – 755 Blueberry Bambam

Vervolgens kwamen de verzoekjes van kleindochters: “Oma, kun jij een zeemeerminnenpak haken?”. Tja zeg daar maar eens nee tegen, natuurlijk kan oma dat, zonder te weten of daar überhaupt een patroon voor te vinden is. Dus meteen aan het zoeken geslagen op internet en ja hoor gelukkig een patroon gevonden die de meisjes goedkeuring kan wegdragen. De kleuren mochten ze uiteraard zelf uitzoeken. Met op beide knieën een kleindochter werd er op de IPad heel serieus in de webshop van Fantasy Fournituren de juiste kleuren uitgezocht.  Colour Crafter- 1023 Tiel Colour Crafter- 1114 Eindhoven Tot zover het ontspannende deel, toen kwam het echte werk.

Twee kleindochters met maar anderhalf jaar leeftijdsverschil vraagt dus om twee zeemeerminnen pakken. Maar wie krijgt de eerste, dat wordt ruzie, want delen is niet de sterkste kant van twee kleine meiden. Ok dus dan maar twee tegelijkertijd maken. Om en om worden de kleuren aan de twee pakken toegevoegd, het gaat minder snel, maar voor straks wel handig, zijn ze beide tegelijkertijd klaar. De meiden zijn helemaal enthousiast en iedere keer als ze komen wordt er gevraagd hoe ver ik ben en of het al af is. Nee hoor totaal geen druk, lekker “ontspannen” haken. Ik werk me helemaal het schompes om ze zo snel mogelijk af te hebben, want de druk wordt met de week opgevoerd, “Zijn ze al klaar?” Nog maar halverwege met beide pakken, komt de volgende niet zo stille hint: “er hoort ook een bikini bij, alle zeemeerminnen hebben een bikinitopje”. Ja tuurlijk, waarom ook niet. Was haken ontspannend?

Maar uiteindelijk is het project af en ja met bikinitopjes, kan die meiden ook niks weigeren. En als ik ze dan ga brengen dan is het allemaal de moeite waard geweest als ik hun gezichtjes zie. Stralend trekken ze meteen de pakjes aan en gaan als zeemeerminnen door het huis huppen. Ze zijn zo blij dat de pakken zelfs aanblijven als ze naar bed gaan, het maakt ze niet uit dat het veel te warm is. En daar doe je het voor.

Ja haken is ook ontspannend en oh zo leuk om te zien wat het resultaat is, namelijk voor mij twee glimmende snoetjes. Dat is mijn gouden medaille.

Liefs Helmiek

Tags: , , , , , ,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.