No products in the cart.

AAAAHHHH weer niet goed……

AAAAHHHH weer niet goed……

Deze gedachte heb ik meerdere malen gehad bij het breien van mijn trui  YARN The After Party nr.98 Herringbone V-Sweater. Het achterpand en de twee mouwen gingen helemaal super, maar de ellende startte toen ik met het voorpand begon. Om de paar steken een kabel inbreien die natuurlijk niet recht loopt, maar schuin omhoog met in het midden ook nog een prachtige

Steekmarkeerders Fantasy Fournituren

rechte kabel. Ik dacht slim te zijn door overal steekmarkeerders  te plaatsen zodat ik minder hoef te tellen en dus mij niet kon vergissen. Forget it, het ging helemaal fout.
Ik weet niet waar mijn kabels zaten maar niet op de plekken die het patroon aangaf. Ok dan maar uithalen en opnieuw beginnen, ergens waarschijnlijk een simpel telfoutje gemaakt. Haha, dat had ik gedacht. Ook ronde twee kwamen de kabels niet op de juiste plek en ontstond er een kunstzinnig patroon van kabeltjes zonder enige logica, het zag er niet uit. Goede raad was duur en in dit geval zeker omdat ik voor een ander patroon ging met twee kleuren, dus bollen moest bijkopen. Om de voorkant hetzelfde te breien als de achterkant vond ik namelijk saai, dus zocht ik naar een eenvoudig twee kleuren patroon. Dat werd het ruitjespatroon, alleen maar rechtbreien waarbij je aan de voorkant om en om net iets dieper insteekt, heel simpel eigenlijk met een leuk effect. https://www.youtube.com/watch?v=coyqAR3lUs8  En daar ging ik dus voor ronde drie tijdens mijn vakantie. Boord opnieuw opgezet en vrolijk aan de slag met deze steek. En ja hoor het breide heerlijk weg, lekker snel, soms even wegdromen en dan niet goed tellen waardoor je aan het einde van de rij niet meer uitkomt. Een uur verder en de rij was hersteld en het ontspannen gevoel verdwenen.
Weer verder, de ene rij na de andere en zorgelijk keek ik naar de breedte van het voorpand. Dat kon toch niet waar zijn, bijna anderhalf keer zo breed als het achterpand. Nu heb ik best wat breedte nodig, maar dit was echt overdreven. Stug ga ik door, ja ik geef niet snel toe dat ik fout zit zoals jullie in mijn blog keuzestress al hebben kunnen lezen. Halverwege het voorpand moet ik toch toegeven dat het echt veel en veel te breed is. Er zit niks anders op dan uit te halen en het liefst had ik het hele breiwerk in de container gekwakt. Bekend gevoel?
Om het gezellig te houden besluit ik om niet verder te gaan met mijn breiwerk gedurende de vakantie en stort mij op het haken van de oh zo populaire

Windspinners

windspinners die nu in de etalage hangen van Fantasy Fournituren. Ondertussen blijf ik malen hoe ik het probleem van de breedte moet oplossen. De oplossing komt van een ervaren breister in haar handwerkzaak in Goes, gelukkig dat ik een haakje nodig had anders had ik haar niet leren kennen. Voor iedere kabel in het patroon moet je een steek minder opzetten vanaf de boord.

 

Eenmaal thuis van vakantie ga ik aan ronde vier beginnen, eerst de boord, dan minderen en dan met het patroon verder. Het ziet er goed uit yes top, de breedte klopt en vrolijk ga ik verder. Helaas te vroeg gejuicht, ergens onderweg ben ik een steek verloren die ik niet meer terug kan vinden, oh jee, het ziet er niet uit. Help, niet weer overnieuw, want hoe leuk het patroontje ook is ik ben er inmiddels helemaal klaar mee. Een nachtmerrie verder besluit ik zover uit te halen als nodig is om vervolgens alle steken weer op de pen te zetten, een flinke klus maar ik geef niet op dat is mijn eer te na.

Jammer genoeg is de trui nog niet af, ik ben nog aan het uitvogelen hoe ik de V hals ga maken, maar ik weet zeker dat ik daar ook uit ga komen. En als de trui ooit af komt dan brei ik echt nooit meer een trui (behalve als mijn kleindochters mij lief aankijken zoals je kunt lezen in mijn blog “breien zorgt voor olympisch goud”).

Wordt vervolgd.

Tags: , , , , , ,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.